5 «superfoods» du finner i butikkhylla

superfoods1

«Supermat» er ikke synonymt med rådyre kosttilskudd og pulver fra helsekostbutikken – mange helt vanlige matvarer du finner i dagligvarebutikken har egenskaper og næringsstoffer som gjør at du med fordel kan inkludere dem i kostholdet ditt – dersom du ikke alt har gjort det.

1: Havregryn: Havre inneholder viktige mineraler som sink, magnesium og jern som styrker immunforsvaret, i tillegg til antioksidantet flavonoider, som kan virke betennelseshemmende, B- og C-vitaminer, sunne fettsyrer og betaglukaner, en type fiber som finnes i skallet på havrekornet og virker kolesterolsenkende. Havre bidrar også til en gunstigere bakterieflora i tarmen.

2: Spinat: Spinat er svært rik på mineralene jern, kalsium, kalium og magnesium. Den har også en del vitamin C, den er en flott kilde til folat, vitamin K som hjelper kroppen å ta opp kalsium, og vitamin A i form av karotenoider, som er sterke antioksidanter. Nyere forskning viser også at spinaten kan ha en svært positiv effekt på hjernen.

3. Ingefær: Ingefær er full av kraftige antioksidanter – gingeroler – som motvirker betennelsestilstander i kroppen. Den er også rik på eteriske oljer som hjelper på fordøyelsen og virker antiseptisk, og kan også virke smertestillende.

4: Blåbær: Blåbær er, i likhet med ingefær, også full av antioksidanter, det er faktisk disse, kalt antocyaner, som gir blåbær den karakteristiske fargen. I tillegg er de svært C-vitminrike og inneholder mye kostfiber. Norske ernæringseksperter har kåret blåbær til en av de fem sunneste matvarene du kan spise.

5: Valnøtter: Valnøtter inneholder hele 7,5 gram Omega 3 pr. 100 gram, og inneholder dermed også de fettløseslige vitaminene A og D i tillegg til at de er  rike på vitamin B6. Valnøtter inneholder også melatonin og store mengder antioksidanter.

Hva med en skål havregrøt med blåbær og valnøtter til frokost?

(Photo: via Google)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s