The Curated Closet – et garderobeprosjekt

Jeg har alltid vært glad i klær og sko, men må nok bare innse at jeg verken har tilstrekkelig plass eller økonomi (spesielt etter å ha blitt singel) til å ha en omfangs- og innholdsrik garderobe. I tillegg har jeg de siste årene fattet en økt interesse for en mer minimalistisk livsstil, og da mener jeg ikke minimalisme i betydningen av å eie minst mulig, men i betydningen av at hver gjenstand har sin funksjon, sin hensikt og sin plass. Dette er også en fornuftig tankegang når man har et begrenset budsjett, slik jeg har nå.

Det finnes et utall av blogger, bøker og andre ressurser som omhandler det å skape en funksjonell garderobe, og jeg har lest min del av disse, for å si det sånn. En blogger som virkelig har et godt og systematisk grep om dette, er den nederlandske bloggeren Anuschka Rees. Hun skriver i tillegg litt om minimalisme som begrep, etisk klesproduksjon og shopping m.m. I september i fjor utga hun boken «The Curated Closet: A Simple System for Discovering Your Personal Style and Building Your Dream Wardrobe»

Jeg har lest bloggen litt av og på, og ble ganske nysgjerrig på boken, som har fått hederlig omtale bl.a. på Amazon. Som e-bok koster den ikke all verden, så jeg bestemte meg for å kjøpe den, og det har jeg ikke angret på. Boka går grundig til verks, og noen vil kanskje synes at forfatteren går litt vel mye i detalj, men hvis man virkelig er innstilt på å gjøre noe med en overfylt og kaotisk garderobe og shoppe mer bevisst, så er denne boka et godt verktøy.

Etter å ha lest gjennom boka, har jeg bestemt meg for å følge prosessen fra A til Å, og jeg kommer til å skrive om dette her på bloggen etter hvert som jeg gjennomfører de ulike trinnene.

Du kan lese bloggen og finne mer informasjon om boka her: https://anuschkarees.com/

(Photo:https://anuschkarees.com/)

2 kommentarer om “The Curated Closet – et garderobeprosjekt

    • Nanne sier:

      Hei selv, og takk for fine ord! Det har skjedd temmelig mye, ja – jeg er i en helt ny livssituasjon nå, og har tid og overskudd til å blogge igjen, jeg har virkelig savnet det. Er spent på garderobeprosjektet mitt selv, det kommer en post om steg 1 ganske snart 🙂 Artig at du vil følge med!

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s