De fineste høye hælene til julefestene – og hvordan du klarer hele kvelden i dem

Til festbruk synes jeg alltid at det gir en ekstra piff til antrekket med et par sko med høye hæler, men det er ikke alltid de er like behagelige å gå i en hel kveld. Jeg er opptatt av at både klær og sko skal føles bekvemme å ha på seg samtidig som de skal se bra ut, selv om jeg kanskje ofrer litt komfort hvis jeg skal være ekstra fin en kveld.

Her noen tips til hvordan du overlever en hel kveld i høye hæler:

Velg et par sko som ikke har høyere hæl enn at du faktisk klarer å gå i dem. Et spissere tåparti gir en forlengende effekt på bena uten at hælen behøver å være så høy.

Unngå de aller tynneste stiletthælene. Det er mye mer behagelig med en litt mer stødig hæl, og det ser også penere ut spesielt hvis du har litt kraftige legger og/eller ankler.

Plasseringen av hælen har noe å si. Prøv deg fram til du finner den hælen som sitter rett under balansepunktet for hælen din. Hvis hælpartiet i lesten er tilnærmet flatt, gjør også det skoene mer behagelige.

Sko med litt platå gir både litt demping under forfoten og ekstra høyde.

Velg bort de aller billigste skoene. Kvalitetssko er ofte dyrere, men har en bedre lest og er dermed bedre å gå i selv med høyere hæler.

Andre triks for å gjøre høyhælte sko mer behagelige å gå med, er å legge geleputer i skoene (fås kjøpt i de fleste skobutikker), og så skal det visstnok hjelpe å tape sammen tredje og fjerde tå (!).

Under ser du noen av mine favoritter i ulike hælhøyder:




Pumps med middels høyde: Day Birger & Mikkelsen //Tamaris//B&Co

Høye hæler: Clarks//Ted Baker//Peter Kaiser

 

Med platå: Tamaris//s.Oliver//Tamaris

 


2 kommentarer om “De fineste høye hælene til julefestene – og hvordan du klarer hele kvelden i dem

  1. Moffeliten sier:

    Tusen takk for gode tips. Jeg har veeeldig høy vrist og vrikker føttene hele tiden når jeg går i høye hæler. Har så lyst til å gå i pumps i hæler som er 7+ høye, men jeg finner ikke slike pumps som klarer å skjule sidene på innleggsålene mine på en skikkelig måte. Snufs

    Liker

Legg igjen en kommentar