Varm og velkledd

elle.com

Jeg har nevnt det før, men jeg er en skikkelig frossenpinn. Spesielt nå om vinteren sliter jeg av og til med å holde meg varm uten å kle meg i lag på lag med tykke ullplagg og en diger dunparkas. Heldigvis er det mulig å kle seg varmt uten å se ut som Michelinmannen, ved å velge undertøy og plagg i naturmaterialer som ull og silke.

Hvis du er en frossenpinn, som meg, kan det være en idè å gå til anskaffelse av tynne topper og trøyer i ull, silke eller en blanding, de er perfekte å bruke under tynnere plagg som gensere, bluser og kjoler. Du får tak i rimelige varianter bl.a. hos Cubus og i dagligvarebutikken (Pierre Robert Wool Collection).  Hos Change (www.change.no)  finner du også et godt utvalg i denne typen undertøy.

Varme strømpebukser og sokker er også gode hjelpemidler for å holde varmen. Både Pierre Robert og Wolford har strømpebukser i merinoull, og Wolford har i tillegg en «luksusvariant» i silke og kasjmir til drøye tusenlappen. Tynne ullsokker og strømper i ulike kvaliteter finner du over alt, men til og med en tynn strømpebukse luner bedre enn ingen strømpebukse.

Strikkeplagg må slett ikke være store og bomsete for å være varme. Finstrikkede gensere, cardigans og kjoler i lammeull, merinoull, kasjmir eller alpakka er lette, myke og varme. Hvis du liker å bruke dressbukser, blazere og skjørt, kan du velge denne typen plagg i kvaliteter med en del ull.

Når det gjelder fottøy, utgjør det stor forskjell bare å legge et par ullsåler i støvlettene eller bootsene, i tillegg til å bruke ullsokker på føttene. Skal du kjøpe nye vinterstøvletter, se gjerne etter et par med ordentlig fôr.

En vinterjakke eller kåpe i god kvalitet er en god investering. En ullkåpe eller en nett dunkåpe med litt lengde varmer godt.

Og til slutt – husk lue og hansker!

Hva er ditt beste tips for å holde varmen i vinterkulda?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s