Stilkurs del III E – basisgarderoben; Oppbygging og vedlikehold

Det nærmer seg slutten på stilkurset, og jeg håper at du har hatt nytte av det du har lært så langt, i det minste kanskje fått noen tips og idèer til å utvikle stilen og garderoben din.

For å repetere kort, så skal en basisgarderobe danne grunnlaget i garderoben din. Den skal inneholde (relativt) tidløse og mer eller mindre enkle plagg som passer sammen. Plaggene bør være i nokså nøytrale farger og snitt, og om mulig være av såpass god kvalitet at de varer en stund.

 

Gode basisplagg kjennetegnes ved at de:

  • passer kroppsformen din
  • er i en farge du kler
  • er lette å kombinere med hverandre og de plaggene i garderoben din som ikke er basisplagg
  • er av god kvalitet
  • er (relativt) nøytrale
Grunne til at basisplagg bør  holdes i ganske nøytrale farger, er at de skal passe sammen med mest mulig av de andre klærne og tilbehøret i klesskapet ditt. Eksempel på typiske basisfarger (utover sort, grått og hvitt) er mørk blå/marineblå, brun, beige, offwhite og koksgrå, men også farger som vinrød, plommelilla, tåkeblå, himmelblå eller nude er bra basisfarger.

Basisgarderoben skal passe både til din personlige stil og være funksjonell i forhold til livstilen din, og det betyr at den ikke vil være statisk. Livssituasjonen vår kan forandre seg, kroppen vår forandrer seg, smaken vår utvikler seg, og du skal hele tiden kunne føle at basisgarderoben din er oppdatert i forhold til disse endringene.

Når du nå på et tidspunkt føler at du har basisgarderoben din på plass, kan du innarbeide noen rutiner som gjør det enkelt å vedlikeholde garderoben din.

  • Pakk vekk plagg som ikke er i sesong. Det frigjør plass i klesskapet og gir deg bedre oversikt over   hva du har i garderoben din.

  • Når du pakker ut klærne for kommende sesong, ta en rask sjekk og forsikre deg om at plaggene er i orden (ikke har flekker, mangler knapper osv.) at de fortsatt passer og at de ikke føles utdaterte. Selv klassikere må oppdateres med jevne mellomrom.

  • Lag en liste for sesongen over plagg du mangler. Justèr eventuelt budsjettet ditt og benytt anledningen til å oppgradere, dvs. kjøp nye basisplagg av bedre kvalitet etter hvert og når du kan.

  • Og sist, men ikke minst: Fortsett å utvikle stilen din!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s