Pakketips til sommerferien, del 1: Planlegging

Det nærmer seg ferietid for mange av oss, så i de neste ukene kommer jeg til å poste en serie blogginnlegg med tips til hvordan man kan pakke feriekofferten.

Jeg er ikke noen  direkte ekspert på dette, men fra å alltid pakke for mye og drasse rundt på en stor og tung koffert, klarte jeg meg aldeles utmerket i 4 uker i Hellas i fjor med det jeg fikk plass til i en mellomstor koffert. Det var til og med plagg jeg ikke fikk bruk for, så det kommer seg!

Uansett om du skal på familieferie, parferie, jentetur, cruise, backpacking, sydenferie, byferie, innland, utland eller kanskje begge deler, med bil, fly, båt, buss eller tog, så er det en fordel at bagasjen er håndterlig når det gjelder størrelse og vekt, og ikke minst at innholdet er i samsvar med dit du skal og det du skal gjøre i ferien. Hvis du skal telte i Nord-Norge, pakker du ikke miniskjørt og stiletthæler, for å si det slik 🙂

En vellykket ferie er som regel avhengig av en viss grad av planlegging, og det gjelder også for det du pakker i kofferten.

Så – hvordan kan du pakke på best mulig måte for ferien din? Du vet jo hvor du skal, når du skal dit, hvor lenge du skal være der og hvordan du skal reise dit. Det neste du må tenke gjennom, er da:

1) Hvilken type ferie skal du på? Hva du skal pakke avgjøres først og fremst av dette – det er forskjell på cruise og camping.

2) Hva skal du gjøre? Har du planlagt noen bestemte aktiviteter i løpet av ferien?

3) Hvordan er været og klimaet vanligvis på reisemålet ditt i den perioden du skal dit?  Kan det bli kjølig om kveldene, hetebølger eller regnskurer?

4) Er det spesielle kleskoder du må ta hensyn til? F.eks. ved kirkebesøk eller land som India eller i Midt-østen.

For å bruke meg selv som eksempel: Jeg skal til Barcelona i 4-5 dager i begynnelsen av september, og deretter til en gresk øy i 10-12 dager. I Barcelona skal jeg bo på et fint hotell i sentrum, det blir en del sightseeing, shopping og restaurantbesøk. I Hellas bor jeg i en enkel studioleilighet, det blir mest bading og soling og en del sosialt liv med venner og kjente, og jeg beveger meg stort sett til fots eller med scooter. Jeg vet at temperaturen i Barcelona vanligvis er moderat i September – 25-26 grader på dagtid og ned mot 15-17 grader om kvelden. I Hellas ligger dagtemperaturen på rundt 30-35 grader, og det synker til 18-20 på kvelden. I Barcelona er det mulig at jeg vil innom Sagrada Famila, og da må jeg respektere kleskoden der.

Hvordan pakker du? Planlegger du godt, eller tar du med deg «everything but the kitchen sink»?

(Illustrasjonsfoto lånt fra Pinterest)

2 kommentarer om “Pakketips til sommerferien, del 1: Planlegging

  1. Moffeliten sier:

    Uff, jeg er helt udugelig når det kommer til pakking. Spesielt klær. Jeg tar alltid med meg for mye. Har du noen tips, evt bilder til hvilke klær som man kan mikse med hverandre? Jeg pakker ett antrekk for hver dag i tillegg til sko og det vil si at det blir ganske mye bagasje når en skal være borte i 14 dager….

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s